szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mini John Cooper Works Electricen hiába keresünk látványos kipufogóvégeket.

A BMW-csoporthoz tartozó Mini fellebbentette a fátylat legújabb modelljéről, a Mini John Cooper Works Electricről:

Mini
Mini

A típusnak egyelőre még csak az álcázófóliás prototípusát mutatták be, de hamarosan valószínűleg a hivatalos leleplezésre is sor fog kerülni.

Mini
Mini

A Mini John Cooper Works Electric a brit márka első sportos villanyautója, melynek specifikációit egyelőre sűrű homály fedi. Nem tudni, hogy a gyártó egy vagy két villanymotort szerel-e az utóbbi esetben akár négykerék-hajtásúként támadó újdonságba.

Mini

A jelenleg forgalomban lévő elektromos Mini, a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Mini Cooper SE, első kerekeit egy 184 lóerős és 270 Nm nyomatékú villanymotor hajtja, ami 7,3 másodperces 0-100-as gyorsulást, illetve 150 km/h végsebességet tesz lehetővé. A 32,6 kWh kapacitású akkumulátor a WLTP-szabvány szerint 225 kilométeres hatótávot biztosít.

László Ferenc

Az eddigi legsportosabb Minit nem villanymotor, hanem egy 2 literes 4 hengeres turbómotor hajtja. Az elsőkerék-hajtású Mini John Cooper Works GP 306 lóerős, 450 Nm nyomatékú, 5,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-at és a gyorsulásának csak 265 km/h-nál szakad vége.

Mini

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.