DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Eldőlt: Amerikában folytatja Kevin Magnussen

Az egyik legnagyobb nevű tengerentúli csapat, a Ganassi kötelékébe csatlakozott a Formula-1-től elköszönő dán. Cadillacet vezet a DPi kategóriában jövőre – de a folytatásban IndyCar is lehet belőle a szaksajtó szerint.

Megnevezte két állandó versenyzőjét az amerikai sportautó-szériába, az IMSA-ba visszatérő Chip Ganassi Racing: a 2016-os bajnok, Renger van der Zande, valamint a bajnokságban újonc Kevin Magnussen vezetik a Cadillac DP-i V.R versenygépet. Magnussen hat Formula-1-es szezon tapasztalatával távozik a világbajnoki mezőnyből – miután hátralevő két nagydíját teljesítette a Haasnál –, és folytatja a versenyzést az Egyesült Államokban. Nem jelentették be, de a pároshoz várhatóan a hatszoros IndyCar-bajnok Scott Dixon csatlakozik azokon a hosszútávú versenyeken, ahol három pilóta alkotja az egységet.



„Aki a világon bárhol benne van a profi autóversenyzésben, ismeri a Chip Ganassi nevet, és amit a motorsportban képvisel” – mondta Kevin Magnussen, akinek apja, Jan Magnussen egészen 2019-ig szerepelt az IMSA-ban és kétszer bajnok is lett. „Chip a legjobb versenycsapatok egyikét építette fel a pályán és azon kívül. Ha visszatekintünk a múltjába, sikerek hosszas sorát látjuk, különösen a sportautó-versenyzésben. Óriási lehetőség számomra a CGR, Renger és a Cadillac mellé társulni. Alig várom a kezdést, hogy találkozzak a csapattal és megkezdjem a felkészülést a 2021-es szezonra.”

Az észak-amerikai versenyzésről mindenekelőtt az IndyCar jut eszünkbe: a Racer.com foglalkozik is azzal, Magnussen miért nem a nyitottkerekű sorozatban kötött ki, amely bevallottan vonzza. A lap szerint jó esély lett volna arra, hogy a dán a címvédő Dixon csapattársa legyen a Ganassinél, ha hamarabb kiderül, hogy a Formula-1-ben nincs maradása: időközben viszont a csapat leigazolta Alex Palout. A csapat ügyvezetője, Mike Hull a Racernek azt mondta, egyelőre nem merült fel az IndyCar mint opció a Magnussennel való egyeztetések során, de a lap arra számít, hogy a pilóta előbb-utóbb az együléses szériában köt ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: