szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A ciklon miatt otthonok százai szenvedtek károkat a szigetországban.

Mintegy tízezer embert kellett evakuálni Srí Lankán a Burevi keresztelt ciklon miatt, amelynek nyomán legalább egy ember eltűnt, négy megsérült, és otthonok százai szenvedtek károkat a szigetországban – közölték csütörtökön hivatalos források.

Az Északi Tartomány székhelyén, Dzsáfnában egy ember eltűnt a ciklon nyomán, amely több mint 12 ezer embert sújtott - mondta az EFE spanyol hírügynökségnek Pradíp Kodippili katasztrófavédelmi szóvivő. A forrás szerint négy ember megsérült, több mint 200 háztartásban kár keletkezett a Burevi nyomában érkező erős szelek és heves esőzések következtében.

A Burevi helyi idő szerint szerda este ért partot a szigetország északkeleti partvidékén.

Kodippili elmondta, hogy a vihar a szintén az Északi Tartományban található Mannár városát sújtotta a leginkább, a hatóságoknak mintegy hatezer embert kellett evakuálniuk.

A koronavírus-járvány miatt Srí Lankán – ahol mintegy 25 ezer fertőzöttet és a fertőzésből eredő 124 halálesetet jegyeztek fel – a hatóságok nem végeztek evakuálást megelőző jelleggel, és csak a legveszélyeztetettebb embereket szállították el, amikor a ciklon már a partok közelében járt.

A Burevi jelenleg India déli partvidéke felé tart, ahová előreláthatólag csütörtök este érkezik meg.

(Nyitóképünk illusztráció.)