Megrázó fotók - 166 kutyát kellett megmenteni a kegyetlen nyírbogáti gazdáktól

Vágólapra másolva!
Darált csirkelábbal és kukoricával ette több tucatnyi kutyáját egy pár. Ebből sem mindig adtak nekik. A kutyák soványak, és beteg voltak, amikor lecsaptak rájuk. Először, merthogy később újra kezdték az egészet. De enni akkor sem adtak az állatoknak.
Vágólapra másolva!

Egy 30 éves férfi és 26 éves párja 2019-ben egy nyírbogáti tanyán éltek, ahol kutyákat tenyésztettek. Az állatokat azonban kegyetlen körülmények között tartották. A házukban, az udvaron, illetve kennelekben zsúfolták össze őket.

Forrás: Ügyészség

A helyek, ahol a kutyákat tartották, nem csak állati, de emberi ürülékkel is tele volt.

Az állatok etetéséről és itatásáról nem gondoskodtak rendesen, a kutyák nagy része kórosan sovány volt.

3-4 naponta vettek a vágóhídról csirkelábat, azt ledarálták, és kukoricadarával elkeverve az adták az állatoknak. Mivel csak ezt kapták, semmi mást, rengeteg kutya meg is betegedett.

Állatorvoshoz sem vitték őket, és oltásokat sem kaptak.

Amikor először lecsaptak rájuk, összesen 108 kutyát vittek el tőlük.

Hiába büntették őket 3 millió forintra, később egy másik tanyán újra folytatták a kutyatenyésztést. A korábbihoz hasonló, elborzasztó körülmények között.

A szoptatós anyakutyákat kölykeikkel az udvaron felállított hűtőládákban helyezték el, a nagyobb testű kutyákat az udvaron láncra verték, a lakóház mögötti 5 nm2-es mellékhelyiségben pedig - ellátás nélkül - 20 kutyát zsúfoltak össze.

Forrás: Ügyészség

Júniusában 58 kutyát, hét kecskét és öt macskát vettek el tőlük, aztán őrizetbe vette őket.

Azóta is letartóztatásban vannak, az ügyészség indítványozta, hogy kapjanak letöltendő börtönt.