Meghalt egy munkás Sopron mellett, mert a kivitelező hanyag volt

Vágólapra másolva!
Szörnyethalt az a munkás, aki egy éve, egy épülő házban lezuhant. Három méter esett, súlyos fejsérülései lettek. A halálát minden bizonnyal a hanyagság okozta, ezért a kivitelező ellen vádat emeltek.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy 46 éves vállalkozó ellen, aki kivitelezőként és műszaki vezetőként egy családi ház építését vállalta. A férfi már több mint húsz éve foglalkozik cégvezetőként építkezések kivitelezésével.

2018 novemberének egyik napján az építkezésen két kőműves a tetőtérben végzett szigetelési munkákat, míg egy harmadik munkás a földszinten dolgozott. Ő keverte az anyagot a tetőtérben dolgozóknak.

A megkevert anyagot a tetőrében egy szűk, 55 cm-es, sötét folyosón lehetett eljuttatni a kőművesekhez, ahol a közlekedést az alacsony magasság és a tetőszerkezet belógó gerendái is nehezítették.

A tetőtérben szigetelésként már kőzetgyapot táblák voltak rögzítve, melyek azonban nem voltak alkalmasak a leesés elleni védelemre, csak hamis biztonságérzetet keltettek.

A fiatal munkás a földszintről

egy vödör ragasztót vitt fel a tetőtőérben, mikor nekiesett az egyik kőzetgyapot táblának, azt átszakította, és több mint három métert zuhant. Olyan súlyos fejsérülései lettek, hogy azonnal meghalt.


Később az is kiderült, hogy az egyik kőműves ivott is, amelyre a főnök tudott, de semmit sem tett.

A kivitelező ellen eljárás indult, és akár öt évet is kaphat.