Fegyveres jogász próbált kirabolni egy szegedi postát

Vágólapra másolva!
Elveszítette a munkáját, elfogyott a pénza, a házassága pedig megromlott - ezzel magyarázta a szegedi fegyveres rabló, hogy megpróbált kirabolni egy helyi postát, majd két nappal később egy virágbolt kasszáját is ki akarta rabolni. A gyógyszeres kezelésre szoruló egykori jogász ellen Kecskeméten emeltek vádat.
Vágólapra másolva!

A szegedi férfi a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint alkoholproblémákkal küzdött, ami miatt pszichiátrián is kezelték. Gyógyszereket kellett volna szednie, de nem tette. Erre ráment a házassága, majd márciusban a munkahelye is.

Miután a tartalékait májusra felélte, ezért úgy döntött, hogy rablással szerez pénzt.

Fogta az otthonában engedély nélkül tartott pisztolyát, majd napszemüveget, maszkot viselve megjelent egy szegedi postán.

Ügyfél nem volt a postán, csak három alkalmazott, ezért odalépett az egyik ablakhoz, a pisztolyt rászegezte a postásra és pénzt követelt.

Miközben a rabló a bejárati ajtó felé nézett, a postás felállt, és a kolléganőivel együtt kirohant a hátsó ajtón az utcára, ahol segítséget kértek a járókelőktől.

A rabló ettől megijedt, biciklire ült, és elment.

A sikertelen rablás után két nappal maszkban rontott be egy szegedi virágüzletbe, ahol pisztollyal a kezében felszólította a boltost, hogy adja át a bevételt. Összesen ötezer forintot kapott, mert a pénztáros közölte, több pénzt nem ad. Eközben az üzlet hátsó részében tartózkodó másik alkalmazott felhívta a segélyhívót.

A rendőrök a rablót még aznap elfogták egy söröző teraszán, majd a lakásán a rablásokhoz használt fegyvert és a pisztolyhoz tartozó lőszereket is lefoglalták.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.