Halász János: A kormánynak az a dolga, hogy támogassa az embereket

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járvány elleni kormányzati lépésekről, de szóba került még az ellenzéki összefogás is.
Vágólapra másolva!

Halász János a kormány idei teljesítményét értékelve kifejtette, ha osztályozni kellene, akkor ezt nem a politikusoknak kell megtennie, hanem a választóknak, mert az a lényeg, hogy a kormánypártok, a kormányzat mit tudott segíteni az embereknek, mit tett hozzá az ország, a nemzet megerősödéséért. Persze az is igaz, hogy lehet értékelni a teljesítményt, például úgy, hogy azt ki lehet jelenteni – tette hozzá a képviselő, ha nem a Fidesz-KDNP kormányozna, akkor már szétesett volna az ország, a gazdaság, az egészségügy.

A kormányzati intézkedések, amelyeket meghoztak, nagyszerűek voltak, mert egyszerre mentettek ezekkel életeket, de mellette a gazdaságot is fenntartották, miközben pedig folyamatosan figyeltek az elesettekre, a nyugdíjasokra és a családokra egyaránt. A legutolsó bejelentés az volt, amely a kis- és közepes vállalkozások iparűzési adójának a mértékét csökkentette. Az ellenzék szerint ez a rendelkezés az önkormányzatokat éhezteti ki. Halász János szerint az önkormányzatok a saját pénzükként tekintenek a helyi iparűzési adóra, pedig ez az embereket illeti. Tudni kell – tette hozzá, a kis- és középvállalkozások jelentik a hazai gazdaság motorját, ezzel a mostani rendelkezéssel sok-sok munkahelyet lehet megtartani. A kormánynak az a dolga, hogy támogassa az embereket, éljenek bárhol, Budapesten, Debrecenben, kisvárosban, faluban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.