A szinte tavaszias idő után erős lehűlés jön

Karácsonyfa vásárlók és árusok Budapest, 2020 december 21. fenyőfa, ünnep, maszk, koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés
Vágólapra másolva!
Szerdáig enyhe lesz az idő, szenteste napján helyenként 14 fokig is emelkedhet a maximum hőmérséklet, de aztán erős lehűlés jön - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Ma erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak kisebb szitálás alakul ki, majd északnyugat felől - a délnyugati tájakat leszámítva - egyre többfelé ered el az eső.

+5, +6°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán az ország északkeleti felén marad a borongós idő, időszakos esőkkel, záporesőkkel. A délnyugati tájakon csökken a felhőzet, és pár órás napsütés is lehet. A délnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

5 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szenteste napján erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte csak elszórtan, délutántól aztán egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Napközben a délnyugati, késő estétől az északnyugati szél erősödik meg.

7 és 14 fok között lesz a maximum hőmérséklet.

Karácsony első napján délelőtt még borult lesz az ég, és sokfelé várható kiadós eső. Délután aztán - a viharos széllel bezúduló hidegebb levegő hatására - csökken a felhőzet, a Dunántúlon a magasabban fekvő tájakon havas eső is előfordul rövid ideig, aztán mindenhol megszűnik a csapadék.

+6 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Karácsony második napján reggel még borús lesz az ég, főleg a keleti tájakon kisebb eső, havas eső még előfordul. Később észak felől egyre többfelé süt ki a nap. Délután már csak futó hózápor lehet. Mérséklődik a reggel még erős északnyugati légmozgás.

A csúcsérték mindössze 0, +5 fok között alakul.

Szenteste napján 7 és 14 fok közötti enyhe idő lesz Fotó: Csudai Sándor - Origo